Potrzebujemy:
-4 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
-1 łyżka otrębów pszennych
-125 ml mleka
-1 banan (użyłam 2 małych)
-1 łyżeczka cynamonu
-1 łyżeczka cukru wanilinowego
-garść jagód/malin
Opcjonalnie:
-jogurt naturalny
-wiórki kokosowe
1. Płatki owsiane z cukrem wanilinowym i otrębami zalewamy gorącym mlekiem i czekamy aż napęcznieją.
2. Ucieramy banana na tarce lub blenderujemy na gładką masę, dodajemy do płatków razem z łyżeczka cynamonu i garścią jagód/malin. (jagody/maliny dodajemy do smaku, jeśli przesadzimy z owocami owsianka może być za słodka!)
3. Dokładnie mieszamy
4 Układamy na wierzchu kilka jagód/malin i posypujemy wiórkami kokosowymi.
5. Nagrzewamy piekarnik do 200 'C
6. Pieczemy około 20-30 minut.
7. Po ostygnięciu można polać jogurtem naturalnym
SMACZNEGO!
jak to pysznie wygląda, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam zapiekane owsianki
OdpowiedzUsuńgratulacje! :)
OdpowiedzUsuńzostałaś nominowana do LBA (Liebster Blog Award)
więcej szczegółów pod linkiem:
http://paniemm.blogspot.com/2014/09/lba-czyli-jestem-nominowana-i-ja.html
pozdrawiam.